ÅTERKÖP

Det händer ibland att vi får frågan om vi vill köpa tillbaka en såld valp/hund när nya ägaren av någon anledning ej kan behålla sin vän. Och vi vill poängtera att detta inte handlar om att man skulle vara oseriös uppfödare eller inte . Man är inte mer seriös för att man tillåter sin uppfödning fara runt som en pingpongboll. Vi vill istället att våra köpare ska vara fullt införstådda med vad ett hundköp innebär innan de ens skaffat sin hund . Det tycker vi är seriöst . Hundarna ska aldrig behöva bli lidande ❤️

Vi köper tillbaka hundar när möjligheten finns och/eller OM det finns en skälig anledning till att man ej kan behålla sin nye vän. Tyvärr är det inte alltid möjligt då vi är en icke vinstdrivande kennel och inte en bank, men finns möjligheten så sker ett återköp enligt SKK`S rekommendation som finns att läsa på era köpeavtal på sidan 2, eller att läsa här. Och det är det vi följer och är lika för alla som vill göra ett återköp, vi gör inga undantag för någon eller oavsett orsak. Skulle man alltså komma tillbaka med valpen dagen efter ett köp så är det redan där endast 80% av köpesumman tillbaka. Vill man inte det så kan vi ändå hjälpa till att finna nytt hem till den summan ni begär. Vi kan alltid ta emot hunden för vidare omplacering om läget är akut. Vi har ett stort kontaktnätverk och har stor kunskap om rasen och med det kanske även större chans att finna det perfekta hemmet. Men oavsett vad så vill vi alltid bli kontaktade om ni behöver nytt hem åt er hund. Vi kan inte kräva det av er såklart men vi känner ändå att det kan man faktiskt göra. Man har ju köpt hunden av oss i förtroende och vi är ju endast måna om att hunden ska ha det så bra den bara kan. Man behöver aldrig känna sig dum vid en sådan situation. Alla våra köpare är ALLTID välkomna att vända sig till oss oavsett vad det gäller med hunden.

OBS!!!!  Hunden SKALL vara besiktigad med intyg EJ äldre än 7 dagar vid ett återköp.

* VI KÖPER EJ TILLBAKA HUND PÅ GRUND AV "ALLERGI"*

Ett hundköp ska vara NOGA genomtänkt och är man osäker på om det finns allergier i familjen så tar man reda på det INNAN man köper hund. Man kan ta pricktester hos sin vårdcentral alternativt eller kombinera det genom att träffa flera hundar av olika åldrar och raser för att se eventuella reaktioner. Har man lindrig allergi finns det både schampoo till sin hund och allergimedicin till sig själv.

* VI KÖPER EJ TILLBAKA HUND FÖR ATT VALPEN ÄR JOBBIG*

Många valpar ÄR jobbiga, men det är en tid som går över och det hör liksom till och är en del av just den valpens personlighet. Och man får räkna med det när kan köper hund att man faktiskt kan få en riktig buse. Man får helt enkelt jobba med sin hund. Söka stöd och hjälp av oss eller annan hundinstruktör. Läsa på om rasen noga innan man köper den. Fråga andra hur det är att ha valp om man aldrig haft det tidigare. Någon gång är ju alltid den första så det ska man inte skämmas för.

* VI KÖPER EJ TILLBAKA OM HUNDEN INTE VARIT OBRUTET FÖRSÄKRAD*

Har man inte haft sin hund obrutet försäkrad så kan det ställa till stora problem för oss om hunden skulle bli sjuk eller skadad efter återköp. Därför kommer vi nu inte köpa tillbaka en hund som haft glapp i försäkringen. Eller som har bytt försäkringsbolag. Vi kan ta emot hunden men då utan ersättning tillbaka, för det kan ställa till stora bekymmer för oss om hunden varit oförsäkrad eller har fått reservationer vi kan få svårt att få tillgång till vid byte av bolag.

Tänk på! Att hund över 24 månader gammal köps inte tillbaka utav oss. Man kan alltid lämna tillbaka men det utgår ingen ersättning tillbaka om hunden fyllt 2 år.

Varför låter vi så hårda kring detta? Jo för att vi tyvärr har upptäckt att alltfler utnyttjat att vi gjort detta enkelt och då har man i princip använt detta som en chans att prova på valp/hund ett litet tag. Och hundarna ifrån oss är inte ett prova på experiment. Det är små individer och dem förtjänar inte att behöva utsättas för människors dumheter rent ut sagt. Vi är mycket seriösa uppfödare som lägger enormt mycket timmar och arbete på våra hundar och vår avel. Vi vill därför att den som köper hund härifrån ska vara lika seriös med sitt hundköp och faktiskt ta det på allvar. Så ja det låter hårt kanske, men vi måste vara det för hundarnas bästa. Tveka som sagt var ALDRIG på att vända er till oss för råd och stöd. Vi kan alltid hjälpa till, på ett eller annat sätt.