OM OSS

POWERED BY NUTROLIN
Vi föder upp dvärgpinscher och bor landet utanför Kristianstad. Vi driver Millenhoff´s Hundcenter med pensionat, dagis och butik. Vi jobbar även med fotografi och film och har en youtube kanal .
Förutom djur och natur är vårt största intresse konst och skapande. Vi målar , jobbar med grafisk design - Millenhoff Design- och kommer förhoppningsvis ut med egen designande hundartiklar. Maria är hundinstruktör och har mycket kunskap av hundträning och hundar av olika ras och storlek och har gått uppfödarutbildningen 2 gånger. Och genomgått utbildning i hundens beteende. Och utbildad hundskötare. Maria hade sin första valpkull 2005 av rasen dobermann, den andra kullen kom till världen 2007 och vi har haft registrerad kennel sedan 2013. Vi har stor erfarenhet av arbetande hundar och tränar och tävlar aktivt på olika nivåer. Vi ställer även ut våra hundar.

 Vad vill vi med vår avel? Vi vill få fram friska, trygga, stabila, självsäkra och arbetsvilliga individer men som även ska ha lätt att koppla av. Mentaliteten är otroligt viktig för oss. Vi vill även att det ska ligga i valpköparens intresse att värna om rasen. Därför vill vi att ni ögonlyser och patella undersöker er hund ni köpt av oss. Vi vill även att ni går ett BPH antingen med oss när vi arrangerar eller om ni bor långt bort så att ni går ett vid er, vi stöttar och hjälper till vid behov. Vi är måna om just de punkterna, då det är viktigt för både oss, er och rasen. Vi tar vår avel mycket seriöst och på största allvar. Vårt mål är ju att hela tiden kunna bättra på rasen. Tillsammans klarar vi det !

Köper man valp hos oss får ni livslång support. Vi finns här för er och er hund dygnet runt. Ni är alltid välkomna med frågor , funderingar och tankar. Vi vill väldigt gärna hållas uppdaterade kring hur det går för er och hunden. Och önskar med det god kontakt med alla valpköpare. Häng gärna med och ställ ut ihop med oss och kom gärna på våra gemensamma träningar. Eller bara en av våra mysiga skogspromenader med fika och hundprat :) Vi finns att träffa på nästan varje större SKK utställning i södra Sverige och även en och annan mera norröver. Ni får jätte gärna komma fram och hälsa och lära känna oss lite grann.

Inga frågor är dumma, och alla är varmt välkomna. Vi ställer även upp för våra icke uppfödda hundar vid behov. Skulle det tråkiga vara framme och dagen kommer då ni kanske måste omplacera er hund så hjälper vi till och stöttar till hundra procent . Vi kan kanske inte alltid köpa tillbaka valpen men är det en akut situation kan vi ALLTID ta hem den till oss och omplacera åt er. 

Ni ska känna er trygga i ert val av uppfödare! 

När en valp lämnar oss är den alltid:

* Socialiserad
* Registrerad i SKK
* Vaccinerad -  Om man önskar det !
* Försäkrad
* Besiktigad, ej äldre intyg än 7 dgr
* Avmaskad x3
* Uppväxt på kvalitets foder
* Van vid barn och andra djur
* Van vid hantering av tassar och öron
* Dolda fel försäkrad i Agria i 3 år


Du får med till din valp:

* Stamtavla
* Mat för första tiden
* Koppel och halsband
* Tips och råd 
* Leksak
* Naturligtvis stöd och råd dygnet runt.

 En valp kostar 18.750kr . inkl moms

Vi kan alltid leverera valp upp till Norrköping. Är du nyfiken på rasen i sig så tar vi emot besök och visar gärna upp våra hundar. Man måste inte köpa valp här utan i mån av tid tar vi emot besök av alla som är nyfikna på rasen och hur dem ska och bör vara. Varmt Välkomna! 

Våra hundar växer upp med kvalitets produkter ifrån Royal Canin, Essential Foods och Nutrolin.

! VIKTIGT ATT LÄSA FLIKEN ÅTERKÖP !


VI ÄR GODKÄNDA FÖR VALPHÄNVISNING AV SKK.
VI ÄR ÄVEN KONTROLLERADE OCH GODKÄNDA AV LÄNSSTYRELSEN.
VI HAR TILLSTÅND TILL ATT FÖDA UPP 8 KULLAR PER ÅR OCH ATT INNEHA FLER ÄN TIO VUXNA HUNDAR.