VACCINATION !


Då det har dykt upp allt fler hundar som råkat ut för kraftig reaktion på vaccinet så har vi därför valt att samla ihop info om det på en egen sida här så det ska vara lätt att tillgå.

Här kommer en länk till dp klubbens sida med info om detta - vaccination -

Vi vaccinerar inte vid 8 veckor längre, och många valpköpare väljer att vänta dom med. Trots det så finns de dom som ändå fått kraftig reaktion vid första vaccineringen så snälla var uppmärksamma på era hundar i 2 veckor minst efter en vaccination. Slöhet, vinglande och sådant annorlunda beteende är tecken på att hunden reagerar på vaccinet. Även epileptiska anfall . Det KRÄVS kortsion snabbt om hunden ska kunna räddas. Så stå på er hos veterinären. Många vill nämligen inte kännas vid att det kan vara vaccinet och därför kan rätt behandling utebli. Och då dör hunden!!! 

Man ska även veta det att en eventuell vaccinreaktion inte är ett dolt fel och inget vi som uppfödare kan påverka. Man vet aldrig vilken individ som råkar ut för det. Vi varnar och försöker informera så gott vi bara kan! Rasen är allmänt känslig för vaccinet. Även pinscher !

Kopierat ifrån FASS - Grundvaccination:

En vaccination fr.o.m. 13 veckors ålder mot valpsjuka, HCC och sjukdom orsakad av infektion med hundens parvovirus och reduktion av kliniska symtom orsakade av parainfluensavirus.

Och om ni får en reaktion på er hund, så snälla anmäl det till FASS ! Nämn då ålder och ras på hunden samt biverkning!

Kontaktuppgifter till Fass

E-post: info@fass.se

Telefon: 08-462 37 00

Läkemedelsindustriföreningens Service AB
Fass
Box 17608
118 92 Stockholm